Pigmentvlekken in mijn gezicht! Nee!

Pigmentvlekken in mijn gezicht! Nee!

Pigmentvlekken of pigmentatie. Vaak ontstaat pigmentatie niet ineens en ook niet altijd is de oorzaak gelijk. Gewone pigmentvlekken zijn namelijk anders dan melasma of een zwangerschapsmasker. De oorzaken van pigmentatie kunnen hormonaal zijn, erfelijk of door zonbeschadiging. 

Helaas ben ik ook een van die ongelukkigen die hiermee te maken heeft en in mijn geval is het een combinatie van zonbeschadiging (Jaja...ik weet het...Als schoonheidsspecialist weet je toch het belang van smeren?) en daarnaast ook een hormonale kwestie. Toch ben ik er inmiddels achter dat je er echt wel iets aan kunt doen. De oplossing hiervoor is: peelen, peelen, peelen en nog eens peelen. Natuurlijk wel in combinatie met de juiste zonbescherming, want tijdens en na het peelen is je huid extra gevoelig voor zonlicht. Ik ga dus ook echt niet naar buiten zonder mijn factor 50!

Naast het peelen gebruik ik het Mela XPERT serum en de creme(alleen in de avond uiteraard). Daarnaast gebruik ik ook de C-OX. Dit is een gestabiliseerd vitamine C serum met een laag moleculair gewicht, zodat het dieper de huid in komt. Een vitamine C (oftewel ascorbinezuur) zorgt er voor dat pigmentvlekken lichter worden.

Fruitzuurpeeling AHA - met glycolzuur - salicylzuur & hyaluronzuur

Mijn peeling routine bij mijn eigen pigmentatie is als volgt:

  1. -  Ik reinig eerst mijn huid met Kosei Instant Foaming Cleanser. Een paar pompjes op 2 sponsjes en dan reinigen.
  2. -  Sponjes uitspoelen en met water de resten er af halen.
  3. -  Met een handdoek drogen.
  4. -  Ik doe 5 spuitjes Glycosal in een maskerbakje. Kosei Glycosal is een fruitzuurpeeling (AHA) op basis van glycolzuur, salicylzuur en hyaluronzuur. Deze breng ik vervolgens aan op mijn gezicht met een waaierkwast. De zones rond de ogen sla ik over.
  5. -  Je mag de peeling maximaal 30 minuten laten zitten, maar als je begint, begin dan eerst eens met 5 minuten, want het kan zeker prikken. Je moet het opbouwen. Je mag 2 keer per week peelen, maar ik peel zelf (in overleg met huidtherapeut 4 keer). Ik laat de peeling op het moment ongeveer 20/25 minuten zitten en neutraliseer de huid dan vervolgens met water, totdat de peeling volledig verwijderd is. Dit doe ik ook met sponsen.
  6. -  Na het peelen gebruik ik het C-OX serum. Je huid is dan lekker ontdaan van je oude huidcellen en kan op dat moment een serum met een laag moleculair gewicht prima opnemen. Dit vitamine C serum oxideert niet. Dus top!
  7. -  Wanneer alles door mijn huid opgenomen is, dan gebruik ik (alleen in de avond) Het Mela-XPERT serum en dan daaroverheen de Mela-XPERT crème.
  8. -  De volgende ochtend goed reinigen en je factor 50 opsmeren.

Wanneer mag ik niet peelen en wanneer moet ik opletten bij een peeling?

  • -  Niet gebruiken in combinatie met retinol
  • -  Wanneer je Glycosal gebruikt en het prikt té erg, dan verwijder je het van die plek met wat water en een watje.
  • -  Je huid kan na de peeling wat verdoofd aanvoelen. Dit kan tot 30 minuten aanhouden
  • -  Gebruik sowieso in de dagen daarna je Heliokos zonbescherming factor 50
  • -  Wanneer je mondzweren hebt, mag je pas 4-6 weken na genezing peelen
  • -  Botox injecties: 1-2 weken nadien pas peelen
  • -  Collageen injecties: je mag 2 weken na de behandelen pas peelen
  • -  Wanneer je laser behandelingen krijgt 8 weken later
  • -  Wanneer je geharst hebt 3 weken later

Hoe is het verlopen met mijn eigen pigmentvlekken?

Mijn eigen pigmentatie bestaat uit melasma op mijn voorhoofd dat langs mijn ogen naar beneden gaat. Daarnaast heb ik op mijn jukken ook pigmentatie, op mijn kin en op mijn bovenlip. De pigmentatie op mijn kin en op mijn bovenlip zijn bijna verdwenen. Helaas wil mijn voorhoofd nog niet zo opschieten. De pigmentvlekken op mijn wangen worden lichter. Dus ook dat is goed. Ik ben nu zelf 2 weken bezig en zeer consequent met mijn zonbescherming, dus al met al ben ik tevreden.

Alle reacties

Laat een reactie achter

Product added to compare.